sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

california, here we come



moikka. oon varmaan ikuisesti innoissani kesän kalifornian matkasta että mua huvitti tehdä oikein postaus/kollaasi siitä mitä tehdään siellä! eli meen kesäkuun 12 päivä alkaen kaliforniaan viideksitoista päiväksi muiden vaihtareiden kanssa jotka asuvat tässä alueella (ja haluavat maksaa...)! kerroinko jo että oon niin superinnoissani, en vaan malttais odottaa.

eli matka alkaa los angelesissa. ekana päivänä odotellaan että kaikki pääsee lentokentälle ja mennään hotelliin ja ruokaa. seuraavana päivänä mennään kattoon että onko se oikeasti "the happiest place on earth" elikkä disneyland! oon oikeesti niin superinnoissani tästä, haha.

seuraavana päivänä on universal studiosin vuoro. päästään kierteleen elokuvien lavasteita ja saadaan tietää miten ne tekee efektejä yms. sen kiertelyn jälkeen mennään sitten sinne huvipuistopuolelle, jossa on esim jurassic park, house of horror yms:-D neljäntenä päivänä mennään kiertoajelulle hollywood hillseille ja siis niihin "naapurustoihin" missä kaikki julkkikset ja rikkaat ihmiset asuu... mennään myös tsekkaamaan hollywood kyltti, kodak theater, hollywood hall of fame, rodeo drive yms. ja sitten me mennään tonne yhteen observatorioon kattoon taivasta!
seuraavana päivänä sanotaan heihei losille (hetkeksi). lähetään matkaamaan pohjois-californiaan päin. pysähdytään santa monica pierillä, joka on ihan sairaan monissa elokuvissa ja tv-sarjoissa. käydään myös santa barbaran kaupungissa. lähdetään sieltä jo illalla pois, san lui obispoon päin. aamulla herätään sitten tosiaan siellä, ja se on periaatteessa vaan rantaa rantaa ja... niin rantaa. ja kallioista! siellä on ainakin yli siistin näköstä, eheheh. illalla lähdetään san franciscoon jossa siis yövytään sitten.
oon kaikista eniten innoissani tästä san franciscosta, se on vaan niiin siisti!! kaikki noi kadut ja vanhat rakennukset. tietenkin pitää ottaa ratikka ja mennä golden gate bridgelle! mennään myös vieraileen alcatraz vankilassa, joka on vaan yksin pienellä saarella. pelkään sitä vähän jo nyt... mennään myös san franin chinatowniin, joka on siis isoin kiinalainen yhteisö (kiinan ulkopuolella SIIS). kierrellään muutenkin kiitettävästi ympäri kaupunkia, ah! pelkään että rakastun tähän kaupunkiin niin palavasti. seuraavana päivänä lähdetän taas, tällä kertaa suuntana yosemiten kansallispuisto. siellä näytää aika paljon tuolta, valtavia puita, vesiputouksia ja vuoria. siellä saa kierrellä ihan vapaasti. seuraava päivä on periaatteessa matkustelua sitten kun lähdetään matkaamaan pohjoiscaliforniasta aavikon läpi grand canyonille. ajetaan kuolemanlaakson ja las vegasin läpi (ei pysähdytä, yhyy) ja yövytään jossain randomissa kaupungissa. taas sitten yöpymisen jälkeen matkustusta taas, jossa menee sitten se seuraavakin päivä. illlla saavutaan....

grand canyoniin!! mennään kyllä taas vaihteeksi heti nukkumaan. mutta seuraava päivä on omistettu kokonaan grand canyonille ja sen ihmeiden tutustumiseen. en osaa ees kuvitella miltä sitten tuntuu oikeasti seistä ton canyonin laidalla ja katsella ympärille.... no sitten tän canyon-päivän jälkeen matkataan san diegon kaupunkiin. siellä saadaan kierrellä (ja on meillä joku talent show jossa edustetaan omaa maata, suomi<3). kolmanneksi viimeisenä päivänä tehdään taas perus turisti tour ympäri san diegoa ja  mennään san diegon eläintarhaan. siellä on jotain 4,000 eläintä. ja pandoja! en oo ikinä nähny pandoja, jee!
sitten me palataan takaisin los angelesiin, ja ollaan vipa kunnollinen päivä sitten siellä, tehden mitä vaan. viimeinen päivä on vain lentojen selvittelyjä, ja sitten pääsen indiana-kotiini takaisin!


6 kommenttia:

  1. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA KUI SIISTIII

    VastaaPoista
  2. <33333333333333333333333 ORAVA HAISTA VITTU :((((((((((( ITKEN PIAN JA HUUDAN TÄÄ TUNNILLA TÄYSIÄ ETTÄ AAAAAAAAA IHANAA GRAND CANYON JA OBSERVATORIO JA CALI VITUN FORNIA JA SAN FRANCISCO JA KISSAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA SEKOAN OTA KUVIA SIT NIIN PALJO ET SAAN ITKEÄ PERSEENI IRTI (perus kommentti.................... moi :DD:D:D)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HIENOIN KOMMENTTI IKINÄ KITOS SUSU<333333333333333 OTAN KUVIA ENEMMÄN KUN KUKAAN KESTÄÄ JA LISÄÄN NIITÄ TÄNNE JOKA VIIKKO KOKO LOPPUELÄMÄN IHAN VAAN HUVIKSI<3333333

      Poista
  3. mä en kestä :OO apua oon nii kateellinen !! mäki haluun noihi kaikkiin paikkoihi, mut kaikista eniten oon kateelline et näät PANDOJA !!!!!!!!!!!!!!!♥ ei mulla sit muuta. :DD

    VastaaPoista